SøgSkriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.
Oplev verden med HHX - Studieture og internationale aktiviteter.
Hhx er kendetegnet ved at være en internationalt orienteret uddannelse, hvor globale emner og problemstillinger er en væsentlig del af det faglige stof i de sproglige og økonomiske fag. Ud over den mere teoretiske tilgang i undervisningen, er det for os vigtigt, at vores elever gør sig egne erfaringer med verden uden for klasseværelset og Danmarks grænser. Vi vil gerne vise eleverne verden og lære dem at begå sig i mødet med nye kulturer og pulserende internationale storbyer. At tage ud i verden er derfor en væsentlig del af en Hhx-uddannelse fra HEG.
Herunder kan man læse om studieture, det internationale program og ophold i udlandet (OPU).
Faglige ture og studierejser er højt prioritet på Hhx, og derfor har vi en rejseaktivitet hvert år.
1g – introtur: 3-dages rejse i Danmark i starten af året, hvor formålet først og fremmest er at ryste eleverne sammen, så de lærer hinanden at kende på kryds og tværs af årgangen. De senere år er turen gået til København, og der har været klassiske københavner-seværdigheder og teateroplevelser på programmet
2g – studietur: 5-dages rejse til en europæiske destination med et fagligt og kulturelt formål. De senere år har vi blandt andet været i Rom, Paris, Prag og på Malta. Destinationen aftales mellem klassen og klassens lærere, der skal med på turen, i løbet af foråret i 1g. Som regel har 2g – studieturen været placeret i september eller oktober måned. Der er knyttet en studieområde-opgave til rejsen, som eleverne arbejder med før, under og efter rejsen
3g – turen: 3 - dages rejse med et klart fagligt formål, der skal understøtte afsluttende fag eller større projektforløb i 3g. Destinationen kan både være i Danmark eller i nabolande. Dette fastlægges af mulighederne for at sammensætte et godt fagligt program.
Verden er et forunderligt sted med alle dens mennesker og kulturer. Hver især har vi vores egen måde at se og opleve den på. På HEG mener vi, det er vigtigt, at vores elever får mulighed for at opleve verdens mangfoldighed på egen hånd og blive klogere på den.
Som elev på Hhx kan du derfor deltage i gymnasiets internationale program. Det er frivilligt at deltage, og det er ikke betinget af, at du vælger en bestemt studieretning. Det eneste krav for at deltage i det internationale program er, at du er nysgerrig på verden og andre mennesker, og at du kan se dig selv være i udlandet i 14 dage med dine kammerater, hvor I arbejder og oplever landet, kulturen og menneskene sammen. Med det internationale program får du en studentereksamen med en international profil, som du bagefter kan bruge i din jobkarriere efter gymnasiet.
Du vil i løbet af dit grundforløb i 1g blive præsenteret nærmere for det internationale program, mens selve tilmeldingen sker i november efter, du er startet i din studieretning.
Som international elev deltager du i en række aktiviteter igennem dine tre år på Hhx, hvor størstedelen vil ligge i skoletiden:
Tematimer: Disse timer er altid placeret i skoletiden, hvor du sammen med de andre internationale elever vil arbejde med internationale problemstillinger og emner f.eks. øko-turisme eller, hvordan man arrangerer et stort internationalt event som Tall Ships Race.
Internationale caféer: Disse timer er altid placeret i skoletiden, hvor vi har besøg af en oplægsholder, som fortæller om en aktuel international problemstilling, der på den ene eller anden måde har indflydelse på os f.eks. Disney-seringen af verden.
Virksomhedsbesøg hos virksomheder, der opererer internationalt: Disse besøg kan ligge både i og uden for skoletid f.eks. et besøg i Aalborg Lufthavn.
Hvis du vil vide mere om Det internationale program, så tag kontakt til Kim Christensen.
I 3.g skal du som international elev på et 14-dages ophold i enten Spanien eller Tyskland afhængig af, hvilket andet fremmedsprog du har valgt.
Du vil under dit ophold komme i virksomhedspraktik og på den måde få international joberfaring, som du kan skrive direkte på dit CV. Vi planlægger virksomhedspraktikken i samarbejde med lokale kontakter i Tyskland og Spanien, der har indgående kendskab til virksomhederne, eleverne skal i praktik hos.
Programmet indeholder også kulturelle oplevelser og ture til lokale seværdigheder
Eramus+-rejsen ligger i uge 42 og 43, så de internationale elever skal reservere deres efterårsferie til denne tur.
For internationale elever der skal til Spanien, har vi valgt at inkludere sprogskole i programmet. I praksis betyder det, at eleverne har 2 timers spansk om dagen for at styrke deres sproglige kompetencer.
Der er en egenbetaling i forbindelse med rejsen på 2 – 3000 kr. Eramus+-rejsen er økonomisk støttet af EU, så egenbetalingen dækker eventuelle merudgifter navnlig ift. flytransport.
Eksempel på program for internationale elever i Spanien:
Oplæring i Udlandet (OPU)
Oplæring i udlandet er en særlig mulighed for hhx-studenter. Det er for dig, der gerne vil prøve at arbejde, bo og leve i et andet land – det kunne eksempelvis være Tyskland eller Irland. Med OPU-ordningen (tidl. PIU-ordningen) kan du nemlig tage et 1-årigt oplæringsforløb i udlandet efter 3.g.
Du skal arbejde som trainee i en virksomhed, der typisk har med kontor- eller detailområdet at gøre, hvilket du som Hhx-student har gode forudsætninger for at begå dig i. Ud over arbejdet for virksomheden er en del af oplæringsforløbet, at du følger et undervisningskursus fra Danmark online, hvilket du når året er omme får et uddannelsesbevis for.
Oplæring i udlandet er en enestående chance for at forbedre dine sproglige færdigheder, få international erfaring og styrke dine personlige kvalifikationer. Vi har gennem årene haft flere elever, der har taget et OPU-år inden de er begyndt på deres uddannelse eller arbejdsliv og alle har haft positive oplevelser med sig hjem til Danmark – ja endda oplevelser for livet. Du kan læse en artikel fra Nordjyske om de to vesthimmerlandske OPU-eleverne Emma og Sisse her OPU-eleverne Emma og Sisse
Det praktiske
HEG samarbejder med OPU-sekretariatet i Silkeborg, som kan hjælpe med at finde trainee-stillinger i hhv. Tyskland, Irland og Luxemburg. OPU-sekretariatet kan også hjælpe, hvis du selv finder en trainee-stilling i udlandet, og du samtidig ønsker at være en del af OPU-ordningen. Der er meget mere information om Oplæring i Udlandet på www.piu.dk.
På Hhx er Lone Faber Villadsen OPU-koordinator. Har du spørgsmål til OPU, er du altid velkommen til at kontakte Lone.