Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

"Det er fedt, at være sammen med ligesindede hele døgnet rundt"

Mød Jeppe, som er flyttet fra Boeslunde på Sjælland til skolehjemmet i Aars. Jeppe fortæller om det unikke forhold man får til de andre elever, som også bor på skolehjemmet.

Læs med her i vores Q&A og se, hvad Jeppe svarede — måske sidder du med samme overvejelser, som Jeppe gjorde?

Kan du fortælle kort om dig selv?

Jeg kommer fra Boeslunde, ca. 10 km vest for Slagelse på Sjælland, og er i gang med at uddanne mig som landbrugsmaskinmekaniker EUX på HEG. Jeg går på GF2, så jeg er færdig i 2025.

Hvilke overvejelser gjorde du, inden du skulle vælge uddannelsesretning?

Jeg ville først være landmand, men blev på efterskolen overbevist om, at jeg havde størst interesse i maskiner og teknik, fordi man kan fordybe sig så meget i tingene. Jeg har altid vidst, jeg ville arbejde tæt på landbruget, og nu bliver det så som mekaniker, hvilket jeg er stolt af.

Hvorfor har du valgt at bo på skolehjem?

Jeg valgte først og fremmest at bo på skolehjem, fordi jeg har 300 km til skolen, men også fordi jeg havde hørt rigtig godt om det. Jeg har gået på efterskole og synes, det er rigtig fedt at være sammen med ligesindede mennesker hele tiden.

Hvad gjorde du dig af forestillinger om at bo på skolen, før du ankom?

Jeg tænkte selvfølgelig, om jeg nu ville falde godt til, og om jeg ville finde nogle gode kammerater, men var også sikker på, at det nok skulle blive godt. Jeg forestillede mig godt kammeratskab og fordybning i faget.


Var der noget, du var nervøs for, inden du ankom første gang?

Jeg var nok mest nervøs for, om det ville fungere rent logistisk, nu når jeg bor på Sjælland, men det faldt hurtigt på plads. Jeg var selvfølgelig også nervøs for, om jeg ville falde til blandt de andre elever, men det gjorde jeg også hurtigt.

Hvordan oplever du modtagelsen første gang du ankom på skolen?

Jeg oplever et meget imødekommende personale og et velsoigneret skolehjem, hvor der er styr på tingene.

Hvordan er værelserne?

Værelserne kan man ikke klage over. Der er alt, hvad man skal bruge, og jeg kræver ikke mere. De er moderne, og der er god plads.


Har du fået et andet forhold til dine studiekammerater, end dem som ikke bor på skolehjemmet?

Ja det har jeg helt klart. Vi, der bor på skolehjem, har et helt unikt forhold. Vi brænder alle sammen for de samme ting og udveksler vores erfaringer hjemme fra værkstederne. Vi er jo sammen det meste af døgnet, og vi kan nemt finde på noget at lave. Hvis jeg har brug for hjælp til nogle lektier, ved jeg, at jeg kan gå til dem og få hjælp, og omvendt hjælper jeg meget gerne dem.


Hvad laver du i fritiden, når de andre elever tager hjem?

Jeg er meget sammen med mine skolehjemskammerater, og det meste af tiden går med at fortælle røverhistorier på værelserne og vende verdenssituationen. Det er jo ikke sikkert, vi har mødtes i løbet af dagen, så vi skal lige høre, hvad der er sket. Derudover går vi tit ned i byen, hvor der er mange butikker og en fin park, vi kan gå rundt i.


Hvad er det bedste ved at bo på skolehjemmet?

Det bedste ved skolehjemmet er helt klart kammeraterne, der har samme interesse som en selv. Når man går sammen 24/7, lærer man hinanden rigtig godt at kende. Derudover er det også fedt, at man kan fordybe sig i sit fag hele døgnet, også uden for skoletimerne. Det gør interessen endnu større.

Vil du anbefale at bo på skolehjemmet til andre?

Helt klart! Det skal man gøre, hvis man kan lide at være sammen med ligesindede hele døgnet rundt, og hvis man ikke bare vil lægge uddannelsen bag sig, når man har fri.

Er der noget, som du tror, du vil komme til at savne, når du ikke skal bo på skolehjem længere?

Jeg vil nok savne kammeratskabet, og det at kunne snakke med nogle hele tiden.

Hvis du skulle overbevise én elev om at bo på vores skolehjem, hvad ville du så sige?

Jeg ville sige, at man skal vælge det, hvis man ikke er til en ”almindelig” skolegang, hvor man bare går hjem kl. 15:00. Derudover skal man bare springe ud i det, hvis man vil prøve noget andet end mors kødgryder. Det gør én mere moden og ansvarlig.

Læs mere on skolehjemmet i Aars her

2021 (Marts 2024) Elevfortælling Jeppe W
Citat tegn

Det bedste ved skolehjemmet er helt klart kammeraterne, der har samme interesse som en selv. Når man går sammen 24/7, lærer man hinanden rigtig godt at kende. Derudover er det også fedt, at man kan fordybe sig i sit fag hele døgnet, også uden for skoletimerne. Det gør interessen endnu større.

Jeppe - skolehjemselev