Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Tekniske erhvervsuddannelser i Hobro

Fra august 2021 vil der være tekniske erhvervsuddannelser i Hobro. Blækket er næppe tørt på lejekontrakten, som HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser har underskrevet for de flotte lokaler på Bornholmsvej 3.

Nu forestår indretning med møbler og udstyr til at afvikle grundforløb og brobygning på adressen. Undervisningen vil blive forestået af lærere ansat på HEG, og de er i fuld gang med tanker om og planlægning af lokaler og undervisning.

”Vi har vidst i et års tid, at vi skulle køre uddannelser inden for det tekniske område, men det er først nu, at vi har fundet og lavet aftale om egnede lokaler. Vi synes selv, at vi har fundet nogle særdeles velegnede og flotte lokaler, hvor vi kan lave rigtig god undervisning”, siger uddannelseschef Per Stig Andersen.

HEG har i forvejen undervisning på Kirketoften, hvor der er HHX, HTX samt uddannelser inden for Kontor, handel og forretningsservice og desuden Fødevarer, jordbrug og oplevelser. De tekniske uddannelser kunne ikke finde plads på Kirketoften, så der måtte en ny bygning til en god halv kilometer fra Kirketoften.

”Mariagerfjord Kommune har stor bevågenhed omkring et lokalt udbud af ungdomsuddannelser, og det er vi glade for og stolte af at bidrage til”, fortsætter Per. Fremover kan man påbegynde en ungdomsuddannelse lokalt i kommunen inden for alle erhvervsuddannelsernes hovedområder og inden for alle de gymnasiale retninger.

”Det er tydeligt, at vi i Mariagerfjord Kommune kommer til et område, hvor der er store bestræbelser på at lave samarbejder mellem ungdomsuddannelsesinstitutioner og grundskoler, og vi har store forventninger til dette samarbejde”, siger direktør på HEG, Ulf Bender. ”Det er afgørende for de unges uddannelsesvalg, at vi får lavet nogle gode tilbud med brobygning og valgfag, også inden for de tekniske erhvervsuddannelser, og det har vi nu alle muligheder for”, fortsætter han.

På Bornholmsvej 3 lægger HEG i august 2021 ud med grundforløb 1 for unge, der gerne vil have en håndværkeruddannelse, og fra januar 2022 vil der opstarte grundforløb til tømrer og personvognsmekaniker. Flere uddannelsesområder forventes at følge efter senere.