Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Erhvervsuddannelserne er godt i gang i Hobro!

I disse uger afholdes brobygning, hvor 9. klasses elever fra Hobro får mulighed for at prøve kræfter med bl.a. erhvervsuddannelserne, og for første gang er HEG’s fødevareuddannelse med i brobygnings-udbuddet i Hobro.

I august blev det muligt for elever at starte på fødevareuddannelsernes grundforløb i Hobro og otte elever gjorde brug af tilbuddet. Nu åbnes der op for brobygning på samme uddannelse, hvor grundforløbet åbner op for uddannelserne ernæringsassistent, bager/konditor, gourmetslagter og gastronom (kok) og skolen bag tilbuddet er HEG, Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, som åbnede deres Hobro-afdeling sidste år. Om uddannelsen bliver et stort trækplaster til byen er endnu uvist men indikationen er der. ”Ud fra antallet af elever i brobygning er vi godt kørende allerede fra år to, og det glæder mig. Vi har mere end 70 elever i brobygning i disse uger og vi er fuldstændig gearet i det nye køkken til at give dem en spændende oplevelse, hvor de får mulighed for at snuse til faget”, udtaler Susanne Østergaard, Uddannelseschef ved HEG. Og det er ikke slut endnu. I disse dage er endnu flere elever ved at tilmelde sig brobygning på fødevarernes grundforløb i Hobro, da 10. klasserne fra hovedsageligt efterskolerne skal i brobygning til november. Det betyder besøg af endnu flere elever.

Susanne Østergaard tør ikke spå om hvor mange fødevareuddannelses-elever hun åbner dørene for i Hobro til næste år men pt overstiger antallet af brobygningselever forventningen. ”Der er mange, der ønsker at vi (HEG) lykkedes i Hobro, og det sætter vi stor pris på. Vi er klar til at modtage vores mange nye elever – om det så er i brobygning nu her eller til studiestart til august”, udtaler Susanne.

Faktaboks:

  • Grundet Covid-19 blev forårets planlagte brobygning for folkeskolernes 9.klasser flyttet og foregår over disse uger i stedet.
  • HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser fusionerede med Tradiums Hobro-afdeling første januar 2020 og har sidenhen udvidet uddannelsesudbuddet i byen med bl.a. en HTX-linje og erhvervsuddannelserne Teknologi, Byggeri og Transport. Det betyder at alle ungdomsuddannelser nu kan tilgås i Hobro.
  • Fødevareuddannelsens grundforløb tilbydes i Hobro og Aars mens hovedforløbene indtil videre kun tilbydes i Aars.