Med et stigende fokus på grøn omstilling og bæredygtig madproduktion er der i disse år et stadigt stigende fokus på at lave god mad fra bunden. Denne udvikling med et særligt fokus på klima, har stor betydning for de fremtidige faglige kompetencer.
Netværket skal styrke uddannelseskulturen, så optag af lærlinge i langt højere ses, som en investering i fremtidens innovative fødevarekompetencer. Dette mindset for virksomheders fremtidige rekruttering skal i langt højere grad værdi og italesættes ved virksomhedsbesøg og efterfølgende i virksomhedsnetværk og organisationer med henblik på at udvide uddannelseskapaciteten med flere nye godkendelser.
Denne indsats er primært for virksomheder, der endnu ikke er godkendt til at uddanne ernæringsassistenter.
Hvad er virksomhedsnetværket, og hvorfor giver det mening for dig
Her får du sparring omkring grøn omstilling, bæredygtig madproduktion og innovative kompetencer.
Sparring omkring lærlinge? - Hvilke udfordringer er der typisk i at have en elev, og hvordan håndteres dette. Erfaringsudveksling mellem virksomheder, og gode råd fra skolen.
Viden omkring praktikmål – hvordan håndteres disse på en nem og overskuelig måde og hvad gør man når det er svært at håndtere et praktikmål.
- Skolehjemsmulighed
- Sidemandsoplæring
- Sparring omkring ufaglærte
- Viden om hvad det koster at have en elev
Hvor ofte mødes netværket, hvor længe, hvordan, hvor mv.
Netværket mødes fire gange årligt, til møder af en varighed på 2,5 time. Møderne gennemføres hos virksomhederne og alternativt på HEG.
Strukturen for møderne er foreløbig således, men der tages højde for at de kan tilpasses undervejs.
- Velkomst
- Oplæg fra værts-virksomheden
- Fagligt oplæg om et tema
- Debat / sparring / networking
- Rundvisning på værtsvirksomheden
- Afslutning