Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

HEG ønsker stort tillykke til vores skønne Hhx dimittender!

Fredag den 24. juni 2022 kunne 38 Hhx elever nyde dagen som dimittend fra HEG.

Dimissionen  blev indledt af den traditionstro indmarch, mens man over højtalerne kunne nyde og nynne med til lyden af Beatles 'Here comes the sun' sunget af Heidi Bisgaard Jondahl. I år blev indmarchen anført af fanebærer Tobias Otte Jokumsen. 

Noget helt særligt for netop denne årgang er, at de har måtte være ekstra omstillingsparate da corona kom ind fra højre og ændrede den gængse måde at undervise på. Det resulterede blandt andet i, at eleverne i hele 153 dage modtog fjernundervisning. Viljestyrken og ansvaret for egen læring blev i den grad sat på prøve, men trods de udfordringer det har givet, har eleverne kæmpet og alligevel formået at afslutte deres studietid med et flot karaktergennemsnit. Faktisk så højt som 7,7.

Vi hos HEG er meget imponerede over, hvordan eleverne har håndteret denne udfordring og glæder os over, at det kunne lykkes at få vores elever afsted på en uges studietur til London, 14 dages studietur med praktik i Spanien og Østrig, én gallafest, fredagscaféer og et festligt halløj på sidste skoledag.

Corona har været kendetegn for denne årgang, og som Anette Skovlykke også sagde i sin dimissionstale til dimittenderne, så bliver studenterårgang 2022 også kaldet "Årgang Lockdown" i talen sagde hun også...  

Anette Skovlykke Nielsen
Citat tegn

"Studenterårgang 2022 også kaldet Årgang Lockdown. I 153 dage modtog I fjernundervisning, men ikke en eneste time er blevet aflyst. Vi lærte over én nat at mødes i det virtuelle klasserum. Vi lærte, at hjemmearbejde er godt – til en vis grænse, og at virtuel undervisning er godt – til en vis grænse."

"Vi nåede til et punkt i vores nye hverdag, hvor vi savnede vi jer så meget, at vi tog ud på hjemmebesøg for at sige hej, høre hvordan i havde det, minde hinanden om at hænge i, holde ud og at det hele nok skulle gå. Og ja så selvfølgelig også for at aflevere en stor pose slik, til glæde for både jer og jeres familie lød det til. Det var så herligt at se jer uden skærmen i mellem os, uden virtuelle forsinkelser, dårlige forbindelser eller i pixels. Nærvær og indblik i jeres liv, studietid og velbefindende er noget der lægger mig nært, så det var dejligt lige at kunne følge op på, hvordan I alle gik og havde det,.

"jeg er meget imponeret over jeres indsats, viljestyrke og gå på mod og ønsker jer alle alt det bedste i fremtiden"

Anette Skovlykke, Afdelingsrektor Hhx - Hobro

Rektor måtte i forbindelse med hjemmebesøgene også undskylde i sin tale, for at have væltet en havemur under en mindre heldig bakmanøvre hjemme hos en af eleverne. Men at dømme på smilene og en stille latter fra eleverne i salen, var muren genopført og alt tilgivet.

Corona har heldigvis heller ikke stået i vejen for, at de mange elever kunne nyde deres dimission med alle de pårørende de kunne ønske sig.

I sin tale, citerede Rektor den norske sundhedsminister Bent Høie for på et Corona-pressemøde at have sagt:

”Næste sommer er for midaldrende mænd, der køber frikadellefars og toiletpapir på tilbud. Næste sommer findes ikke, når man er ung.”

"Efter to somre med restriktioner og aflyste fester, ferier og festivaller, er det en kæmpe glæde at se jer fejre hæmningsløst, som under torsdagens studenterkørsel." lød det fra Rektor Anette Skovlykke. 


Rektor konstaterede også til forsamlingens jubel, at stakken med eksamensbeviser på ingen måde bar præg af Corona og Lockdown. Hun sluttede sin tale af med at tale om det afgørende forår, hvor lærere og elever sammen har kæmpet for at nå i mål med pensum. Og det lykkedes.


Rektor dimitterede årgangen med et citat fra Peter Plys:


Hvis der nogensinde kommer en dag, hvor vi ikke er sammen...
er der noget du altid skal huske på:

Du er modigere, end du tror,
stærkere, end du ser ud til,
og klogere, end du ved.


Og så røg huerne ellers i vejret!

DSCF3160 Kopi
Citat tegn

"(...)jeg vil starte med at sige, kæmpe tillykke til os alle, vi har hver især kæmpet for at stå her og vi klarede det alle sammen - det kan vi godt være stolte af."

"Så vil jeg også gerne lige tage lejligheden til at takke vores rektor Anette og takke alle vores skønne lærer. Alt det i har lært os, har rustet os fagligt og er det som gør at vi er klar til at tage det næste skridt i vores fremtid. - tak for jeres tålmodighed og inspiration, jer kommer vi ikke til at glemme(...)."

"Til slut vil jeg lige sige, at selvom mange af vores veje skilles og vi hver især starter nye kapitler, så håber jeg at I, ligesom jeg, vil huske tilbage på de her tre år og studenterugen, som en tid hvor vi skabte minder vi aldrig vil glemme og som vi kan tage med os resten af vores liv."

"Vi er mega seje og nu skal vi ud og fejre livet og friheden. Vi kan virkelig godt være stolte af os selv. Tak for tre gode år".

Rebecca Johnston, Årets elevtale

Legater

Der blev til fredagens dimission uddelt fire legat til de studenter, som har gjort sig særligt bemærket i deres tre gymnasieår. Der blev uddelt legater fra Ejendomsmægler John Frandsen, Sparekassen Danmark, Spar Nord bank og lærernes legat. Hvem der modtog legaterne og hvorfor kan du læse mere om nedenfor. 

Ejendomsmægler John Frandsen

Ejendomsmægler John Frandens legat gik til Victor Balle Andersen. I legatbegrundelsen stod der:

Legatet går til en elev, som med stort engagement, flid og talent har beriget undervisningen til stor glæde for både elever og lærere. Han har på sin egen måde, altid været klar til at give en hjælpende hånd både til elever og lærere, og tillige går han altid til opgaverne på en konstruktiv, positiv og interesseret måde. Han udviser altid en brændende interesse for alle fag og emner; men helt særligt for virksomheders drift og udvikling, og har bevidst arbejdet hen imod sit mål om at læse International Business på CBS. Han har i alle tre år udvist et stort internationalt udsyn og deltaget engageret i Handelsgymnasiets forskellige aktiviteter. Han har udvist store analytiske evner i samtlige fag, hvilket har resulteret i skolens højeste gennemsnit på 12,4.

Sparekassen Danmark

Sparekassen Danmarks Leget gik til Rebecca Rye Hyrup med denne begrundelse:

Vores legat går til en pige, der igennem alle tre år har haft arbejdshandskerne på. Hun arbejder roligt, målrettet og utrættelig i klasseværelset - som en højtydende racerbil. Måske fordi hun har lært noget fra den motorsport, der er en af hendes rigtigt store interesser. Hun har udfordret sig selv ud over det sædvanlige med 6 A-niveau-fag, og to år på Akademiet for Talentfulde unge efter skoletid. Og så går hun ud med et imponerende gennemsnit på 11,0.

Spar Nord bank

Spar Nord banks legat gik til Tobias Ellehauge Sørensen, med denne begrundelse:

Modtageren af dette legat er en elev, der altid er velforberedt, og som mestrer alle faglige discipliner på et meget højt niveau. Han har et smittende godt humør, og er meget socialt engageret. Han har en solid, venskabelig, og altid veloplagt rolle i klassen, hvor han konsekvent formår at skabe god stemning omkring sig og får alle afkroge af klasserummet til at føle sig rigtigt godt tilpas; det gælder både klassekammerater og lærere. Han drager tydelig omsorg for sine kammerater og er desuden altid klar med en frisk, ny vinkel på en faglig problemstilling. Han har desuden fået et imponerende flot karaktergennemsnit på 11,8.

Lærernes Legat

Lærernes Legat gik til Christian Kornum Buus med denne begrundelse:

Lærernes legat går til en elev, som gennem tre år har været klassens sociale altmuligmand. Han har desuden arbejdet målrettet og seriøst med alle faglige opgaver, han er blevet stillet – altid med et smil og gå-på-mod. Som tovholder på Fredagsbaren er han altid klar på at få gang i festen. Modtageren mestrer balancen mellem det sociale og det faglige. Faktisk har han fundet tid til ekstra udfordringer gennem deltagelse i Akademiet for Talentfulde Unge gennem to år.